Bio Auke Eshuis

Zijn muzikale loopbaan wordt gedomineerd door het slagwerk en dan vooral door de melodische slagwerkinstrumenten. Hij krijgt les op de muziekschool, gaat vervolgens naar het conservatorium en doet als slagwerker o.a. ervaring op bij het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest.
Muziek maken bij de Mariniers werd de volgende stap. Hier kwam hij ook voor het eerst in aanraking met de steeldrums, namelijk bij de steelband van het Korps Mariniers. Gedurende 14 jaar maakte Auke deel uit van dit unieke ensemble waarvan de laatste 6 jaren als muzikaal leider en maakte gedurende deze periode 2 cd's. Met deze steelband speelde hij op vele podia in binnen en buitenland en ging regelmatig op tournee in het Caribisch gebied. Ook verzorgde de Steelband jaarlijks de muziek op de barbecue van de Tweede Kamer en was te gast op het galadiner ter gelegenheid van het huwelijk van prins Willem Alexander en prinses Maxima in de Ridderzaal.

 In 2002 werd in opdracht van de Marinierskapel speciaal voor Auke een stuk geschreven voor harmonieorkest met Steeldrumsolist genaamd Longtime Band. Dit fraaie tropische nummer van Andy Narell  gearrangeerd door Henk Heijink (Metropool Orkest) werd 2 achtereen volgende jaren uitgevoerd tijdens de Korpsconcerten van de Mariniers kapel der Koninklijke Marine in de Doelen te Rotterdam

Van 2003 tot 2013 was hij ook artistiek leider van  slagwerk-ensemble Slagkracht uit Barneveld.

In  2003 en 2005  is Auke een van de solisten van het project orkest DSWO  tijdens hun tournee door Frankrijk.

Wanneer Eshuis in september 2006 het Korps Mariniers verlaat, begint hij voor zich zelf.

Hij verzorgt workshops steeldrums voor scholen en bedrijven en heeft een eigen steeldrum/drumschool in Zuidlaren.

In 2009 ontwikkelt hij een steeldrumworkshop voor het Tropen Museum te Amsterdam. Deze workshop is nog steeds opgenomen in hun muziekonderwijs programma.  in 2018 werd hij nog een keer uitgenodigd om nieuwe arrangementen voor de workshop te schrijven


Sinds september 2009 zwaait Auke de scepter over de Steelband van Gruno's Postharmonie Groningen, die mede op zijn initiatief is ontstaan.

In 2011 is hij ook weer even terug bij de Mariniers, nu als steelband arrangeur en is een van opnameleiders van de

Gouden CD When Marine Steel Talks Christmas.

In 2013 richt hij Steelband Zuidlaren op bestaande uit leerlingen van zijn steeldrumschool Pan Class

In 2016 speelt Auke de steeldrum partij van het Two Bone Concerto van Johan de Meij met solisten Jörgen van Rijen en Alexander Verbeek met De Koninklijke Muziekvereniging Semper Crescendo uit Oldenzaal, en tijdens WASBE 2017 met Harmonie st. Michael Thorn

In 2019 wordt Auke uitgenodigd door de Mariniers om samen met de steelband van het Korps Mariniers en de West Coast bigband, Steelpanmaster Andy Narell  te begeleiden tijdens het afsluitende concert van het steelbandfestival ter ere van 50 jaar Steelband Korps Mariniers.

Per oktober 2019 verzorgt Auke ook de steelband lessen bij de steelband van de slagwerkgroep van de Douane harmonie

Sinds  januari 2020 muzikaal leider en First Tenor speler van Steelband  NDO

 

Als steeldrum solist speelde Auke ,o.a. met de Marinierskapel der Koninklijke Marine, Combo Marinierskapel, Gruno’s Post Harmonie, het Barnevelds Philharmonisch Orkest, Dutch Symphonic Wind Orchestra , The Young Ones Hulst , The Biggle Baggle Bigband uit Assen, Harmonie Semper Crescendo Oldenzaal en Harmonie St.Michael van Thorn .